Abonare noutăţi
Newsgroup IDIS
ştiri, evenimente, publicaţii curente
Abonare      Dezabonare

Ştiri şi Evenimente

Proiectele europene aduc lumină în localităţile din raionul Ungheni
Cea de-a treia vizită de documentare în cadrul Programului Bunelor Practici ale Autorităţilor Publice Locale a fost desfăşurată marţi, 22 iulie, în raionul Ungheni. De această dată, echipa programului a vizitat oraşul Ungheni, satele Buşila şi Cetireni, cât şi comuna Pârliţa.
 23.07.2014   198 

Angela Secrieru: Sistemul de achiziții publice din RM este instabil și netransparent
IDIS „Viitorul” prezintă o nouă ediţie a Buletinului de Politică Externă, semnată de Angela Secrieru, cu genericul „Creşterea eficienţei sistemului de achiziţii publice din Republica Moldova în contextul Acordului de Liber Schimb, Aprofundat şi Cuprinzător”. Potrivit autoarei, sistemul de achiziții
 23.07.2014   44 

Echipa de Succes Lidl lansează programul de management trainee și dă startul recrutărilor în Republica Moldova
Echipa de Succes Lidl caută coechipieri vorbitori de limba germană pentru Campionatul de Management. Compania lansează un program de pregătire și specializare pe o perioadă de un an, începând cu 1 octombrie 2014. Pe parcursul întregii veri, proaspăt absolvenții de
 22.07.2014   44 

Parteneriatul dintre administraţia locală şi cetăţeni – cheia proiectelor de succes
Oraşul Călăraşi, comuna Lozova şi satul Sireţi din raionul Străşeni au fost vizitate vineri, 18 iulie de către echipa Programul Bunelor Practici ale Autorităţilor Publice Locale din Moldova pentru a afla mai multe despre grădiniţa de 400 m.p. unde învaţă peste 90 de copii, parcul modernizat de către locuitori în oraşul Călăraşi sau unicul festival coral din Republica Moldova.
 21.07.2014   178 

Dezvoltarea locală performantă, un pas spre integrarea în Uniunea Europeană
Satele Molovata din raionul Dubăsari şi Budeşti din municipiul Chişinău au fost primele localităţi vizitate miercuri 16 iulie, în cadrul Programului Bunelor Practici ale Autorităţilor Publice Locale 2012 - 2013.
 17.07.2014   286 
Mass-media
Dezbateri Europene
Profesionalismul aleșilor locali și reforma instituției avocaturii în vizorul tinerilor lideri politici
Marți, 22 mai curent, tinerii lideri politici din cadrul Școlii de Instruire Politică s-au întâlnit pentru a discuta temele lor de cercetare, fiind moderați de expertul IDIS “Viitorul”, Leonid Litra.
23.05.2012   5458
Dezbateri Economice
Practicile locale de conservare a energiei în sectorul rezidenţial -“ realităţi triste şi perspective optimiste
Fondul de clădiri rezidenţiale din Republica Moldova a ajuns la o etapă la care implementarea măsurilor de conservare a energie reprezintă o necesitate tehnico-economică imperativă. Aceasta este dictată de starea fizică a fondului de clădiri dar şi de cheltuielile pentru acoperirea consumului de energie al acestora, majoritatea fiind construite în perioada sovietică când disponibilitatea resurselor energetice nu cunoştea limite. În prezent, când preţul resurselor energetice doboară noi şi noi recorduri, implementarea soluţiilor inovatoare de conservare a energiei se efectuează destul de rezervat.
21.03.2012  
Detalii: IDIS RECOMANDĂ
Anunţuri
Solicitare ofertă de preț pentru servicii de transport
Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) ”Viitorul” implementează proiectul „Campanie de advocacy pentru sprijinul integrării europene și a europenizării Republicii Moldova” , finanţat de către Fundaţia Soros – Moldova. În cadrul proiectului, în perioada 5 iulie – 30 septembrie
01.07.2014  
Extindere termen de aplicarea a dosarelor pentru programul de dezvoltare a ONG-lor
Liderii din organizațiile societății civile sunt invitați să aplice pentru un nou program de dezvoltare a capacității, finanțat de UE prin intermediul Programului Facilitatea pentru societatea civilă din Vecinătate și pus în aplicare de către Konrad Adenauer Stiftung și Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) “Viitorul”.
05.02.2014  
Detalii: ANUNŢURI