News

Managementul organizațiilor de tineret a fost discutat în cadrul celei de-a treia serii de training-uri desfășurate de IDIS Viitorul pentru organizațiile de tineret din regiunile Nord, Centru și Sud

 

Pe data de 20, 23 și 24 septembrie, IDIS Viitorul organizat cea de-a treia serie a training-urilor pentru organizațiile nonguvernamentale de tineret și care promovează politici în sfera tineretului din regiunile Nord, Centru și sud în orașele Bălți, Ungheni și Cahul, în cadrul proiectului ‘Consolidarea capacităților organizațiilor nonguvernamentale de tineret din regiunile Nord, Centru și Sud.”

Tematica celei de-a treia serii de training-uri a fost Managementul organizațiilor de tineret, iar seminariile au fost conduse de Valeriu Drăgălin, președintele Consiliului Național al Tinerilor din Moldova. În cadrul acestor sesiuni de intruire au fost abordate următoarele subiecte generale: managementul organizațional, tipul de management, tipul dezvoltării organizaționale și conștiința și cultura orgazanizațională, strategia și metodologia managementului organizațiilor de tineret.

În cadrul seminariilor, Valeriu Drăgălin a explicat diferența dintre termenii lider și manager, a evidențiat tipurile de lideri și manageri și a făcut o clasificare a membrilor echipelor de implementare a proiectelor în funcție de rolurile asumate. Principiile gestionării eficiente identificate cu ocazia acestui training au fost consensul, colaborarea, descentralizarea și inspirația. Problema administrării și valorificării resurselor a fost dezbătută și ea, fiind discutată și natura acestor resurse care au fost identificate ca fiind oamenii, timpul și intrumentele de lucru.

Din perspectiva managementul organizațional a fost abordată chestiunea planificării în raport cu viziunea, valorile și misiunea organizației, a scopului acesteia, a resurselor necesare, precum și a obiectivelor și strategiei organizaționale. În același context trainer-ul a explicat și importanța principiilor felxibilității și adaptabilității managerilor, precum și modalitățile de recrutare și menținere a echipelor pentru organizațiile de tineret. În aceeași ordine de idei, participanții la sesiunile de insturire au dezbătit problema eficienței și eficacității echipelor prin prisma colaborării ierarhice, a  delegării responsabilităților și a descentralizării decizionale. În acest sens, Valeriu Drăgălin a subliniat importanța principiilor pe baza cărora managerii organizațiilor de tineret își tratează echipele, cum ar fi monitorizarea rezultatelor, recompensa performanțelor și așteptările echipelor în cauză.

În cadrul training-urilor au fost utilizate o serie de jocuri tematice cu scopul de a a-I ajuta pe participanți să înțeleagă și să însușească mai bine lecțiile explicate în privința importanței cooperării și cooperării în cadrul organizațiilor.

Proiectul «Consolidarea capacităților organizațiilor nonguvernamentale de tineret din regiunile Nord, Centru și Sud» este implementat de  către IDIS “Viitorul” în cadrul Programului de Granturi 2019 pentru organizațiile de tineret al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, cu sprijinul Consiliului Național al Tineretului din Moldova.

 

Follow us on

Our social networks

Subscribe on

newsletter

Connect with us