IDIS „Viitorul” prezintă Buletinul informativ al proiectului UE „Eficientizarea iluminatului public în orașul Călărași – Licurici în inima Codrilor”, ediția de aprilie

 

Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul” a organizat pe 13 aprilie curent o şedinţă online pentru informarea potenţialilor participanţi-ofertanţi despre procedura de achiziții a lucrărilor de modernizare a sistemului public stradal în orașul Călărași în cadrul proiectului UE „Eficientizarea iluminatului public în orașul Călărași – Licurici în inima Codrilor”. Scopul prezentării a fost informarea despre situația iluminatului public stradal din orașul Călărași și clarificarea mai multor aspecte cu privire la procedura de achiziții publice. La ședință au luat parte patru participanți de la trei companii diferite. Ședința a fost structurată în două sesiuni, astfel că în prima sesiune au fost prezentate cerințele tehnice ale lucrărilor, iar în a doua parte au fost oferite întrebări din partea participanților și clarificări din partea echipei de implementare a proiectului.

Aflați din numărul șase al Buletinului informativ din cadrul proiectului „Eficientizarea iluminatului public în orașul Călărași – Licurici în inima Codrilor” cum s-a desfășurat ședința de informare despre achiziția lucrărilor de modernizare a iluminatului stradal în Călărași, care sunt oportunitățile actuale de finanțare în domeniul eficienței energetice, dar și alte subiecte interesante.

În numărul de aprilie 2020 al buletinului veți descoperi următoarele subiecte:
NOUTĂȚI: 75 milioane de euro vor putea fi accesate pentru implementarea proiectului „Eficiență energetică în Republica Moldova”
NOUTĂȚI: Aplică acum la Premiul UE pentru energie sustenabilă
NOUTĂȚI: Anunț privind extinderea termenului de depunere a ofertelor pentru licitația publică de lucrări privind modernizarea sistemului public stradal în orașul Călărași
ACHIZIȚII: IDIS „Viitorul” a organizat o ședință de informare privind procedura de achiziții publice a lucrărilor de modernizare a iluminatului stradal în Călărași 
ENERGIE  și  ARTĂ: Zinaida Sturza: ,,Concursul «Energia din jurul meu» a ilustrat viitorul energiei prin intermediul artei”
FINANȚARE: Oportunități actuale de finanțare în domeniul eficienței energetice
INTERVIU: Cristina Smolenschi: „Tehnologiile LED vor permite reducerea cu mult a costurilor de întreținere pentru sistemul public de iluminat modern în orașul Călărași”
GHIDUL TĂU ÎN EFICIENȚĂ ENERGETICĂ: Etapele de constituire a serviciilor publice de iluminat stradal. Care este diferența dintre auditul energetic şi studiul de fezabilitate?

Mai multe informații găsiți în varianta integrală a Buletinului Informativ

Buletinul Informativ apare în cadrul proiectului „Eficientizarea iluminatului public în orașul Călărași – Licurici în inima Codrilor”, implementat de Primăria orașului Călărași, în parteneriat cu IDIS „Viitorul”. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul programului UE „Convenţia primarilor - proiecte demonstraționale" (CoM-DeP).

***

Pentru mai multe informații, contactați Ofițerul de presă al proiectului, Ana – Maria Veverița: ana.veverita@viitorul.org sau la numărul de telefon (0 22) 221844.

Inițiativa EU4Energy acoperă tot sprijinul UE ce vizează îmbunătățirea furnizării energiei, a securității energetice și conectivității, precum și promovarea eficienței energetice și a utilizării resurselor regenerabile în țările Parteneriatului Estic: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina. UE oferă acest sprijin prin intermediul finanțării proiectelor și programelor care contribuie la reformarea piețelor energetice și la reducerea dependenței și consumului național de energie. Pe termen mai lung, aceasta face furnizarea de energie mai fiabilă, transparentă și accesibilă, reducând astfel deficitul energetic și facturile la energie atât pentru cetățeni, cât și pentru sectorul privat. Mai multă informație pe: www.EU4Energy.eu.