Evenimente

 • Dec 14
  MASĂ ROTUNDĂ: TRUCAREA ACHIZIȚIILOR PUBLICE
  Dec 14

  MASĂ ROTUNDĂ: TRUCAREA ACHIZIȚIILOR PUBLICE
  10:00 IDIS ”Viitorul”, str. Iacob Hâncu 10/1

  Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) ”Viitorul” are plăcerea de a Vă invita să participaţi la MASĂ ROTUNDĂ ”TRUCAREA ACHIZIȚIILOR PUBLICE: PROVOCĂRI ȘI SOLUȚII”. Scopul mesei rotunde este de a pune în discuție o problemă majoră cu care se confruntă sistemul achizițiilor publice - trucarea licitațiilor, și de a identifica soluții pentru prevenirea și combaterea acesteia prin cooperarea dintre instituțiile cu atribuții în domeniu.

  Masa rotundă va avea loc miercuri, 14 decembrie 2017, ora 10.00 – 12.00, în sala de conferinţe a IDIS ”Viitorul” (etajul 2), situat pe strada Iacob Hâncu 10/1, Chişinău.

  Evenimentul este organizat în cadrul proiectului «Îmbunătățiri inovative în sistemul de achiziții publice din Republica Moldova prin incluziune, creativitate și practici de respectare a legislației / Cutting edge improvements in the public procurement system in Moldova through inclusiveness, creativity and law-abiding practices», finanțat de UE prin intermediul Programului de consolidare a rolului societății civile în monitorizarea operațiunilor de suport bugetar  și cofinanțat de Fundaţia Hanns Seidel - Republica Moldova“. 

  Vă rugăm respectuos să confirmaţi participarea Dvs. şi/sau a persoanelor delegate de Dvs. Carolinei Ungureanu, la numărul de telefon 022 213632 sau la adresa de e-mail: achizitii.publice@yahoo.com.

 • Dec 20
  Instruire în achizțiile publice
  Dec 20

  Instruire în achizțiile publice
  09:00 IDIS ”Viitorul”, str. Iacob Hâncu 10/1

  În cadrul proiectului: «Îmbunătățiri inovative în sistemul de achiziții publice din Republica Moldova prin incluziune, creativitate și practici de respectare a legislației / Cutting edge improvements in the public procurement system in Moldova through inclusiveness, creativity and law-abiding practices», finanțat de UE prin intermediul Programului de consolidare a rolului societății civile în monitorizarea operațiunilor de suport bugetar, și cofinanțat de Fundaţia Hanns Seidel - Republica Moldova, IDIS viitorul invită la instruirea pe achizții publice.

  Cine poate aplica:

  Autoritățile contractante (Reprezentanți ai Administrației Publice Centrale și Locale de nivelul I și II) (specialiști pe achiziții publice, membri ai grupurilor de lucru pe achiziții din cadrul autorităților publice centrale, locale, precum și alte instituții publice), agenții economici din Republica Moldova

  Workshopul va dura 4 ore (9.00 – 13.00). Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) ”Viitorul” va acoperi cheltuielile legate de seminarul de instruire: experți, sala de conferință, materiale și prezentări pentru participanți, pauză de cafea.

Toate Evenimentele

Urmărește-ne pe rețelele de socializare

Bloguri Vezi toate

 • "Conform datelor furnizate recent de Biroul Național de Statistică în ultimii doi ani avem o creștere spectaculoasă a Turismului Rural (numărului de turiști care vizitează Pensiunile Agro, Eco, Rurale din țară). ..." citește mai mult>

  Veaceslav IonițăExpert în politici economice

  22.11.2017
 • "Ultimele date oferite de Banca Națională confirmă prognoza noastră anterioară că achitările cu cardul în acest an vor înregistra un record istoric. Anticipăm că în acest an volumul total al achitărilor cu cardul pe teritoriul Republicii Moldova va......" citește mai mult>

  Veaceslav IonițăExpert în politici economice

  16.11.2017

Video Vezi toate

Creșterea remitențelor completează pușculița BNM

"Ultimele date ale Băncii Naționale a Moldovei arată că moldovenii care muncesc în străinătate au trimis acasă echivalentul a 116 milioane USD în luna octombrie cu 19% mai mult față de aceiași lună a anului precedent. Iar de la începutul anului 2017 suma totală a transferurilor a însumat echivalentul a 988 milioane USD. Acest lucru ar putea favoriza majorarea rezervelor valutare ale BNM, care în prezent se ridică la 2,7 miliarde USD. Este opinia exprimată de către jurnalistul Victor Ursu în cadrul emisiunii ”15 minute de realism economic„. ..." citește mai mult>
12.12.2017

Biblioteca Vezi toate

 • Ghidul achizțiilor publice pentru autoritățile contractante
  01.12.2017
 • Probleme și provocări în finanțarea scrutinului parlamentar în contextul schimbării sistemului electoral
  21.11.2017
 • GHID PENTRU MONITORIZAREA ACHIZIȚIILOR PUBLICE INSTRUMENT PENTRU SOCIETATEA CIVILĂ
  17.11.2017
 • Spaţiul Informaţional ÎN MIJLOCUL AMENINŢĂRILOR HIBRIDE
  15.11.2017

Abordarea IDIS Vezi toate

IDIS este un think-tank care urmează o agendă complexă, dedicată mai multor priorități de dezvoltare și interes public. Expertiza IDIS se adună dintr-o pleiadă de grupuri și clustere profesionale (guvernare, mediu de afaceri, cercetare politică aplicată, politică externă). Abordarea IDIS cu privire la rolul esențial al ”generatorilor de idei” (think-tanks) într-o societate ca RM este de a oferi condiții individuale și spirit de echipă unor persoane talentate, care pot să se afirme astfel, câștigând credibilitate profesională, încredere și expunere individuală la o serie de teme vitale pentru sectoare complexe, cum este cea a securității naționale, sectorul politicilor sociale (welfare), politică internațională, dezvoltare durabilă, competiție economică, integritate și standarde pe domeniul guvernării afacerilor și treburilor publice.