Evenimente

 • Mar 23
  Platforma societății civile pentru politicile de reintegrare
  Mar 23

  Platforma societății civile pentru politicile de reintegrare
  15:00 Institutul pentru Dezvoltare şi Iniţiative Sociale (IDIS) „Viitorul”, et. 2, str. Iacob Hâncu 10/1

  În data de 23 martie IDIS Viitorul anunță ședința platformei societății civile pentru politicile de reintegrare cu participarea organizațiilor interesate ale societății civile și autoritățile Guvernului RM. Discuțiile au loc în format Chattam House, iar participarea la discuții are loc în bază de invitații.

  Acest proiect se desfășoară cu sprijinul Black Sea Trust Fund. Pentru mai multe detalii relevante, ne puteți contacta direct la sediul IDIS, ori expediind un e-mail cu mențiunea ”platforma societății civile pentru reintegrare” la adresa: berbecaveaceslav@gmail.com, ori contactându-l pe Ofițerul de presă al IDIS Viitorul, Victor Ursu (tel.069017396 sau ursu.victoor@gmail.com).

 • Apr 04
  Pilonul 2 al fondului de pensii - sursa de capitalizare a economiei
  Apr 04

  Pilonul 2 al fondului de pensii - sursa de capitalizare a economiei
  15:00 Institutul pentru Dezvoltare şi Iniţiative Sociale (IDIS) „Viitorul”, et. 2, str. Iacob Hâncu 10/1

  IDIS ”Viitorul” și Radio Europa Liberă anunță o nouă emisiune economică. Marți, 4 aprilie, expertul IDIS Viitorul, Sergiu Gaibu va vorbi despre: ”Pilonul 2 al fondului de pensii - sursa de capitalizare a economiei”.

  Invitatul emisiunii va răspunde la următoarele întrebări:

  1. deficiențe

  2. sistemul Bismarck vs sistemul anglosaxon (Beveridge)

  3. practicile similare de succes

  Discuțiile au loc în cadrul dezbaterilor economice ”15 minute de realism economic”, transmise on-line în parteneriat cu Biroul de la Chișinău al Radio Europa Liberă. Acestea pot fi urmărite pe site-ul – www.viitorul.org.

Toate Evenimentele

Urmărește-ne pe rețelele de socializare

Bloguri Vezi toate

 • "Continuăm seria de info-grafice și info-tabele ce au menirea să informeze publicul larg despre eficiența instituțiilor publice din Moldova. Astăzi ne vom concentra asupra activității Ministerului Afacerilor Interne (MAI) din Moldova. ..." citește mai mult>

  Denis GoreaExpert in economic policy

  23.03.2017
 • "Creditarea economiei se reduce, iar ponderea creditelor dubioase și compromise este în ascensiune. În ultimele 8 luni creditarea economiei s-a redus cu peste 3 miliarde lei de la 37,2 miliarde lei în iunie 2016 la 34,2 miliarde lei în februarie 2017. Toto......" citește mai mult>

  Veaceslav IonițăExpert in economic policy

  20.03.2017

Video Vezi toate

Transparenţa impulsionează businessul din localităţile Moldovei

"Transparentizarea procesului decizional ar impulsiona investiţiile şi input-ul de capital în localităţile Republicii Moldova. Plasatorii de capital din ţară şi străini au un rol decisiv în dezvoltarea economică a regiunilor ţării. Este opinia exprimată de expertul IDIS Viitorul, Viorel Pârvan, în cadrul emisiunii „15 minute de realism economic”. ..." citește mai mult>
22.03.2017

Biblioteca Vezi toate

 • Buletinul Informativ „Bugete fără secrete", Nr.4, februarie 2017
  01.03.2017
 • Buletinul Informativ „Bugete fără secrete", Nr.3, ianuarie 2017
  21.02.2017
 • Amnistia fiscală din 2007 și liberalizarea capitalului & stimularea fiscală din 2016: două acte din aceiași piesă
  13.02.2017
 • Presiunile sociale în anul 2017
  06.02.2017

Abordarea IDIS Vezi toate

IDIS este un think-tank care urmează o agendă complexă, dedicată mai multor priorități de dezvoltare și interes public. Expertiza IDIS se adună dintr-o pleiadă de grupuri și clustere profesionale (guvernare, mediu de afaceri, cercetare politică aplicată, politică externă). Abordarea IDIS cu privire la rolul esențial al ”generatorilor de idei” (think-tanks) într-o societate ca RM este de a oferi condiții individuale și spirit de echipă unor persoane talentate, care pot să se afirme astfel, câștigând credibilitate profesională, încredere și expunere individuală la o serie de teme vitale pentru sectoare complexe, cum este cea a securității naționale, sectorul politicilor sociale (welfare), politică internațională, dezvoltare durabilă, competiție economică, integritate și standarde pe domeniul guvernării afacerilor și treburilor publice.