Evenimente

 • Iun 29
  Transparența și responsabilitatea autorităților locale
  Iun 29

  Transparența și responsabilitatea autorităților locale
  10:00 Sala de conferinţe a Institutului pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul”, et. 2, situat pe str. Iacob Hâncu 10/1, MD – 2005, Chișinău

  Echipa IDIS „Viitorul" are plăcerea de a Vă invita la conferința „Transparența și responsabilitatea autorităților locale prin acțiuni anticorupție”. Evenimentul va avea loc joi, 29 iunie, începând cu ora 10:00* (*înregistrarea și cafeaua de bun venit 9.30 – 10.00)în Sala de conferinţe a Institutului pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul”, et. 2, situat pe str. Iacob Hâncu 10/1, MD – 2005, Chișinău.

  Scopul acestei conferințe este de a oferi participanților un schimb de bune practici și lecții învățate în domeniul asigurării transparenței (decizionale, financiare și economice) în activitatea autorităților publice locale din Moldova prin implementarea acțiunilor de integritate și anticorupție.

  Astfel, în cadrul conferinței va fi prezentat topul celor mai transparente primării din Moldova în anul 2016. Clasamentul a fost realizat în baza unei cercetări sociologice și a monitorizării paginilor web oficiale ale 39 de orașe și 21 de sate din țară. Datele clasamentului vor putea fi accesate pe portalul transparenței guvernării locale în Moldova - http://localtransparency.viitorul.org/.

  Totodată, la evenimentul din 29 iunie, experta în finanțe publice, Angela Secrieru va comunica rezultatele evaluării veniturilor publice locale din cele mai mari 50 de orașe și sate din Moldova, compilate într-un raport. La conferință vor participa și experții Transparency International din Slovacia care vor împărtăşi experienţa lor în domeniu.

  De asemenea, vor fi prezentate principalele concluzii ale Indicelui de dezvoltare al mediului de afaceri local. Raportul, semnat de Liubomir Chiriac, Tatiana Lariușin și Ion Butmalai are scopul de a analiza avantajele și dezavantajele competitive ale raioanelor din Republica Moldova.

  Vă rugăm respectuos să confirmaţi participarea Dvs. şi/sau a persoanelor delegate de Dvs. la numerele de telefon (+373 22) 22 18 44 sau prin e-mail la adresa ana.veverita@viitorul.org.

  Evenimentul are loc în cadrul inițiativei Localități transparente, competitive și sustenabile financiar“. Inițiativa este implementată de IDIS „Viitorul”, în parteneriat cu Institutul pentru Reforme Economice și Sociale din Slovacia (INEKO), cu susținerea financiară a Programului de Asistență Oficială pentru Dezvoltare al Republicii Slovace (SlovakAid). Proiectul are ca scop creșterea transparenței, responsabilității financiare și competitivitatea autorităților locale din Republica Moldova.

Toate Evenimentele

Urmărește-ne pe rețelele de socializare

Bloguri Vezi toate

 • "În prezent moldovenii dețin peste 250 milioane de bancnote dintre care 78 milioane sau 34% din ele sunt bancnotele de ”1 Leu” ..." citește mai mult>

  Veaceslav IonițăExpert in economic policy

  19.06.2017
 • "BNM planifică să înlocuiască bancnota de un leu cu monedă concomitent cu introducerea unei noi monede de 2 lei. ..." citește mai mult>

  Veaceslav IonițăExpert in economic policy

  19.06.2017

Video Vezi toate

Republica Moldova, la cheremul manipulărilor mass media din Rusia

"Republica Moldova, din punct de vedere informațional, este dominată de propaganda rusească. Este o problemă care dă bătăi de cap și statelor din UE și care încearcă prin diferite mecanisme să limiteze dezinformarea. Or, cetățenii moldoveni sunt limitați în a avea cea mai  echidistantă informație despre relația RM – UE și care sunt beneficiile acestei relații economice. Este opinia exprimată în cadrul emisiunii ”15 minute de realism economic” de către Ion Tăbârță, analist politic. ..." citește mai mult>
27.06.2017

Biblioteca Vezi toate

 • Buletinul Informativ „Bugete fără secrete", Nr.8, iunie 2017
  28.06.2017
 • Indicele de dezvoltare al mediului de afaceri local
  27.06.2017
 • Corupiția: cea mai profitabilă afacere din Republica Moldova
  27.06.2017
 • Raport de monitorizare transparența în guvernarea locală: între proces și involuție
  27.06.2017

Abordarea IDIS Vezi toate

IDIS este un think-tank care urmează o agendă complexă, dedicată mai multor priorități de dezvoltare și interes public. Expertiza IDIS se adună dintr-o pleiadă de grupuri și clustere profesionale (guvernare, mediu de afaceri, cercetare politică aplicată, politică externă). Abordarea IDIS cu privire la rolul esențial al ”generatorilor de idei” (think-tanks) într-o societate ca RM este de a oferi condiții individuale și spirit de echipă unor persoane talentate, care pot să se afirme astfel, câștigând credibilitate profesională, încredere și expunere individuală la o serie de teme vitale pentru sectoare complexe, cum este cea a securității naționale, sectorul politicilor sociale (welfare), politică internațională, dezvoltare durabilă, competiție economică, integritate și standarde pe domeniul guvernării afacerilor și treburilor publice.